Nieuws uit regio's:

Veghel
regio's instellen
Diverse exclusieve voordelen via klikopvoordeel.nl
terug woensdag, 21 okt 2009 - 10:02

Start kaartverkoop Groot Sinterklaasfeest

VEGHEL – De eerste editie van het Groot Sinterklaasfeest krijgt een vervolg. Zondag 29 november wordt in zalencentrum Ambiance de voorstelling ‘Sinterklaas en de Geheime Toverspreuk’ opgevoerd. Dat gebeurt om 14.00 en 16.00 uur. De kaartverkoop start aanstaande zaterdag. De meeropbrengst van de voorstelling gaat naar een goed kinderdoel.

43-wo-sinterklaasfeest-1
Sinterklaas beleeft spannende avonturen in 'Sinterklaas en de Geheime Toverspreuk'

‘Sinterklaas en de Geheime Toverspreuk’ wordt weer een vrolijke, interactieve, dynamische én spannende show vol met zang, dans en muziek. Vorig jaar werd de show voor de eerste keer gebracht door de Stichting Groot Sinterklaasfeest Veghel. Deze wil jaarlijks een leuke, laagdrempelige voorstelling brengen voor de grootste fans van Sinterklaas. “Kinderen worden door presentator Joost en zijn vriend Gideon voorbereid op de komst van Sinterklaas en kunnen hardop meezingen met de bekende Sinterklaasliedjes, die live worden gespeeld door de Zwarte Pietenband”, verklapt Suzanne Kemps, die verantwoordelijk is voor de regie van de show. Gideon haalt echter een grap uit met een geheim toverboek dat hij op zolder vindt, waardoor er vreemde dingen gebeuren. Oók met Sinterklaas. Als dat maar goed komt…

Goed doel
De voorstelling is toegankelijk voor kinderen én hun ouders. De grote mensen krijgen wel een plekje achter in de zaal. Ouders kunnen tijdens de één uur durende show echter ook terecht in het oudercafé. “In de zaal zijn voortdurend Oppas Pieten”, vertelt bestuurslid Rudy van den Elzen. “Zij zorgen ervoor dat kinderen, die het spannend vinden of een traantje laten, worden getroost of naar papa of mama worden gebracht”, aldus Van den Elzen. Overigens ademt heel Ambiance die middag volop Sinterklaassfeer en zijn er allerlei Zwarte Pieten.
De kosten voor de voorstelling zijn dankzij sponsoring van het Veghelse bedrijfsleven laag. Een entreekaartje kost vijf euro. Daarvoor krijgt het kind een leuke voorstelling, een glas ranja, snoepgoed én een klein cadeautje als het naar huis gaat. “Toch willen we ook geld overhouden om aan een goed kinderdoel te kunnen schenken. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om speciaal speelgoed te kopen voor kinderen met een verstandelijke beperking die in het Veghelse ziekenhuis Bernhoven verblijven”, legt secretaris Joost Vlassak uit.

Kaarten voor de voorstelling ‘Sinterklaas en de Geheime Toverspreuk’ van zondag 29 november zijn vanaf zaterdag 24 oktober voor 5 euro te koop bij:
- UITpunt Veghel, Markt 1
- Intertoys, Patio 10.
- Boek en kantoorboekhandel Wim Schellen, Molenwieken 3.
- Restaurant, party- en conferentiecentrum Ambiance, NCB-laan 95.


Dscf3357
Het wordt weer een groot feest op zondag 29 november (archieffoto)

Dscf3344
Ook presentator Joost (links) en zijn vriend Gideon zijn weer van de partij (archieffoto)

Dscf3366
In zaal Ambiance worden twee voorstellingen gegeven. (archieffoto)

Auteur: Philip van den Brand 
Redactie: VeghelNWS-code: 0-3285-2 
Categorie: Jeugd 
Aangemaakt: 2009-10-20 23:10:58 
Laatste wijziging: 2009-10-20 23:10:58 
Gewijzigd door: Philip van den Brand