Nieuws uit regio's:

Veghel
regio's instellen
Diverse exclusieve voordelen via klikopvoordeel.nl
terug vrijdag, 27 apr 2012 - 10:54

Zijtaartse Toneelvereniging wint toernooi

VEGHEL – De Zijtaartse Toneelvereniging mag zich winnaar noemen van de allereerste editie van het Veghels Toneel Toernooi, gehouden in en door theater De Blauwe Kei. De groep won zowel de jury- als de publieksprijs.

Toneelprijs18
Zijtaartse toneelvereniging valt in de prijzen

De Zijtaartse Toneelvereniging en Toneelgroep Soufflé bonden afgelopen weekend de strijd met elkaar aan in de Kleine Zaal van De Blauwe Kei. De voorstelling van de Zijtaartse Toneelvereniging was volgens de jury als geheel de beste voorstelling en wint daarom de juryprijs. Het stuk van tegenstander Toneelgroep Soufflé kende misschien hogere pieken, maar ook wat diepere dalen. “De winnende voorstelling was fris en degelijk geregisseerd, er werd bij vlagen erg goed gespeeld en was één geheel”, aldus de jury. Eervolle vermeldingen van de jury gaan naar Annelies van Es van Toneelgroep Soufflé en Toos van Stiphout van de Zijtaartse Toneelvereniging, beiden toevallig in de rol van dienstmeid. De dames vielen op door behendig spel. Annelies sprong eruit door haar extraverte en aanstekelijk spel en Toos door haar droog komische timing en naturelle speelstijl.
Met een minimaal verschil van één tiende punt verkoos ook het publiek de Zijtaartse Toneelvereniging tot winnaar. De publiekswinnaar wint tien vrijkaarten voor de voorstelling Midlife! op woensdag 23 januari in De Blauwe Kei.
Beide verenigingen kregen een uitgebreid juryrapport mee naar huis. Als afsluiting van de avond brachten alle deelnemers een bezoek aan de voorstelling Mama Tandoori. Volgend jaar vindt het Veghels Toneel Toernooi plaats in het weekend van 5 tot en met 7 april. Regionale toneelverenigingen die interesse hebben om deel te nemen aan de tweede editie van het toernooi kunnen contact opnemen met De Blauwe Kei via www.blauwekei.nl of telefonisch via (0413) 34 25 55.
Auteur: Ine van Gerwe 
Redactie: VeghelNWS-code: 0-3567-2 
Categorie: Kunst en cultuur 
Aangemaakt: 2012-04-27 10:56:45 
Laatste wijziging: 2012-04-27 10:56:45 
Gewijzigd door: Ine van Gerwe