Nieuws uit regio's:

Veghel
regio's instellen
Diverse exclusieve voordelen via klikopvoordeel.nl
terug donderdag, 19 apr 2012 - 16:14

Toneelstrijd tussen Veghel en Zijtaart

VEGHEL - De Blauwe Kei houdt dit jaar de eerste editie van het Veghels Toneel Toernooi. Amateurtoneelverenigingen uit de regio krijgen de mogelijkheid om, naast de uitvoering van een toneelstuk in hun eigen dorp, ook een uitvoering te geven in de Kleine Zaal van De Blauwe Kei. Dit weekend gaan Toneelgroep Soufflé en de Zijtaartse Toneelvereniging de strijd met elkaar aan.

Toneelgroep-souffle-fotoclub-veghel
Toneelgroep Soufflé uit Veghel (foto: Fotoclub Veghel)

Toneelgroep Soufflé verrast het publiek met de komische thriller Liefde, Moord en Miljoenen. De Zijtaartse Toneelvereniging traint de lachspieren van het publiek met een blijspel, genaamd De zwerver van New York. De twee verenigingen zijn tot aan het toernooi professioneel begeleid door middel van workshops op het gebied van techniek, publiciteit, regie en spel, zodat de toneelstukken nog beter uit de verf komen. Beide voorstellingen beginnen zaterdag en zondag om 20.30 uur.
De verenigingen worden tijdens het Veghels Toneel Toernooi beoordeeld door een vakjury. Deze bepaalt de winnaar en schrijft daarnaast voor beide partijen een uitgebreid juryrapport. Daarnaast mag ook het publiek een stem uitbrengen en wordt er een publiekswinnaar gekozen. De winnaar(s) worden op donderdag 26 april bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking, waarbij alle deelnemers aanwezig zijn.
Kaarten voor het Veghels Toneel Toernooi zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via (0413) 34 25 55 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur. Kaarten kosten € 7,50.

Zijtaartse-toneelvereniging-aard-van-hoof
De Zijtaartse toneelvereniging (foto: Aard van Hoof)
Laatste reacties op dit bericht via het forum:
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Auteur: Philip van den Brand 
Redactie: VeghelNWS-code: 0-4568-2 
Categorie: Kunst en cultuur 
Aangemaakt: 2012-04-19 16:23:29 
Laatste wijziging: 2012-04-19 16:25:11 
Gewijzigd door: Philip van den Brand