Nieuws uit regio's:

Veghel
regio's instellen
Diverse exclusieve voordelen via klikopvoordeel.nl
terug maandag, 29 aug 2011 - 9:48

‘Dit is écht een mooie prijs om te winnen’

MARIAHEIDE – Hans van Erp is de nieuwe houder van de Biemans Supercup biljarten. De dorpskampioen van Zijtaart won zaterdag het titanentoernooi in Mariaheide. In de finale was hij te sterk voor Gerard Verbruggen, de kampioen van Eerde.

Supercup2
De vijf strijders op een rijtje

Dit jaar streden de kampioenen van Veghel, Mariaheide, Zijtaart, Eerde en Keldonk om de Supercup. De kampioen van Boerdonk had zich afgemeld en de beste biljarter van Erp woont niet in de gemeente Veghel. “Het was een heel spannende strijd, maar ook een supermooie strijd”, blikt de winnaar terug. Van Erp behaalde zijn benodigde 100 caramboles in de finale al in de 21e beurt, toen Verbruggen pas op 27 (van 47) stond. “Dat was wel het probleem, dat ik er honderd moest”, vervolgt de man die normaal gesproken een moyenne van 3,50 realiseert. Tot halverwege de finale had hij het knap lastig met zijn tegenstander. “Tot halfweg ging het naar verhouding aardig gelijk op, ook Gerard maakte wel degelijk zijn caramboles. Maar als je in je spel komt en de ballen onder controle houdt, kun je doorgaan.” Wat heet: zijn laatste veertig caramboles maakte Van Erp in een paar beurten.

34-wo-biljarten-hansvanerp
Hans van Erp is de nieuwe houder van de Biemans Supercup

Met de Supercup is de 59-jarige Van Erp best in zijn nopjes. “Echt een mooie prijs om te winnen! Ik ben er bijzonder blij mee. Ik had ook niet verwacht dát ik zou winnen. Ik had mezelf zo’n veertig procent kans gegeven. Maar ja, als het meezit, wordt dat honderd procent”, lacht de nieuwe librekampioen van de hele gemeente Veghel, die al een mooie plek in gedachten heeft voor de bokaal. “Het is de grootste wisselbeker die ik ooit in mijn handen heb gehad. Ik heb een eigen biljartruimte: daar krijgt deze beker de hoogste plek.”
Ook organisator Ad van Dongen is tevreden, meer dan dat zelfs, over het toernooi dat dit jaar in D’n Brak in Mariaheide plaatsvond. “Schitterend was het. Een geweldig toernooi, een grandioze organisatie en veel publiek. In Mariaheide hebben ze het goed voor elkaar hoor, niets dan lof daarover.” De volgende editie staat ook alweer in de steigers: in 2012 wordt het eerste lustrum van de strijd om de Supercup gevierd. Plaats van handelen is dan De Stapperij in Veghel: op 2 september 2012. (foto's: Margot van Kleef)

Supercup1
De strijd om de Supercup vond dit jaar in Mariaheide plaats

Supercup3
Presentator Wim Verwegen, Jan van Bakel (directeur van Biemans Accountants) en organisator Ad van Dongen
Laatste reacties op dit bericht via het forum:
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Auteur: Ted Gijsel 
Redactie: VeghelNWS-code: 0-19370-2 
Categorie: Sport 
Aangemaakt: 2011-08-29 09:54:54 
Laatste wijziging: 2011-08-29 09:54:55 
Gewijzigd door: Ted Gijsel